„O słodki Jeżu” – zgierski food festiwal
Do 11 marca trwały zgłoszenia na Food Festiwal Zgierz. Oferta skierowana była do lokalnych punktów gastronomicznych. Każdy z nich mógł zgłosić jedną słodką potrawę i/lub napój bezalkoholowy, które chce włączyć do menu w dniach 18-24 marca. Hasłem przewodnim festiwalu jest „O słodki jeżu”.
Po przyjęciu zgłoszeń organizatorzy przygotują informację, które zgierskie lokale proponują festiwalową ofertę. Mieszkańcy znajdą w mediach społecznościowych zdjęcia i opisy potraw/napojów. Te najchętniej kupowane w dniach 18-24 marca zostaną prawdopodobnie włączone do stałego menu punktu gastronomicznego.
Food Festiwal organizowany jest w ramach wdrażania „Polityki młodzieżowej Gminy Miasta Zgierz” w projekcie „Zgierz nowoczesne miasto po godzinach” współfinansowanego ze środków Norweskiego Mechanizmu Finansowego i Mechanizmu Finansowego EOG 2014-2021 w ramach programu Rozwój Lokalny. (jn)
Zostaw komentarz